RaYa

RaYa

Monday, March 23, 2009

Last Sunday..

Last sunday we going to cameron highland with my MIL..bertolak kira-kira jam 2.00pm macam tu la..sampai snaa about 3.00pm at bukit raja.after that we stop at brinchang coz my MIL have pening kepala n vomiting..sepanjang perjalanan aqeem tido jer..sampai je brinchang sambil tunggu nenek pergi ke strawberry farm..aqeem pergi plucking strawberry sampai hancus.huhu.pastu aku pun beli ais krim strawbery ..yamee..yamee sedapnya..then teruskan perjalanan ke tanah rata..sambik tu pergi umah sepupu aku pulak kat puncak arabella.ehmm nyaman cuaca kat atas puncak tu..sejuk..masih rasa kesejukan cameron highand..dari atas tu boleh nampak la town tanah rata yang tak la besar mana pun..air sungai yang menyalir dengan tenang..lepak kat situ sampai kul 6.30pm pastu turun g tanah rata beli sayur-sayuran untuk dibawa pulang sebagai buah tangan kat mama(my mom)..nenek pun sama borong sakan beli sayur sayuran yang sememangnya fresh tu..after that lepak kat gerai kat situ sambil menghirup secawan teh boh n satay cameron..aqeem pulak dah mula menguap nak tido dah telampau letih berjalan agaknya...sebelum tu sempat gak singgah masjid kat situ solat maghrib pastu kami teruskan perjalanan balik dari sana kira² kul 8.30pm macam tu la..sampai rumah dalam pukul 10.00pm macam tu la..terus g umah mama but mama not at home.just we put strawberry n vegetable at the fende jer..hushhh best giler but tired sebab hari nie working(monday)...perjalanan ok malam tu cuma renyai-renyai sikit untuk turun ke ipoh.alhamdulilah selamat sampai ke rumah..

Wednesday, March 18, 2009

PaSsIon FoR YouRseLf

Key Traits: self-effacing, no-nonsense, outgoing, active, private, selective You're big on "chemistry." You either share it with someone or you don't, and there's no in between. Others can really tell you have a zest for life. As a result of this, you tend to be outgoing and friendly in social settings and many would consider you the life of the party. Deep down inside though, you're actually very reserved when it comes to your true feelings. With the right person or situation, the real romantic in you starts to emerge. You don't appreciate huge public displays of affection. When you're really into someone, you prefer your feelings to be kept just between you two, as it is more special that way. It's that significant person in your life who truly knows just how passionate you can be. As for every one else, well, what they don't know can't hurt them.

Tuesday, March 17, 2009

TelataH AnaK..

salam..
sungguh aku tak percaya pada pukul 6.30pm my baby rupanya dah boleh berjalan sendiri tapi dengan hanya untuk beberapa step je la..dia dah semakin agresif sekarang nie dan semakin ingin mencuba benda yang baru..setiap hariaku selalu fit kan time dia nak tido but now cannot to fit the time bcoz he always want to play until wanna n hubby go to slepp together..huhuhu..
kekadang tu sampai nak kena marah baru nak tido..kesian my baby..:(..

Friday, March 6, 2009

KeRja....kOrjE..

salamxx..
pepagi nie banyaknyer keje..tu la selagi boleh buka mata korje..korje..korje..huhuhu
salam..

dipagi hari nie aku dah mula nak start keje yang melambak-lambak nie..pening kepala bila memikirkannya..aku kalau awal bulan nie memang la malas..itu la keje nama pun kewajipan aku keje..itu la selagi boleh buka mata keje..keje..keje..:)

Thursday, March 5, 2009

Thank....

Terima kasih aku ucapkan pada zai yang sudi membantu aku dalam buat blog aku nie..jasa mu amat la dikenang..nanti leh tolong lagi..hhuhuhu..
Semalam sedih gak aku bestfriend aku tu nak pergi dok penang dah kerja sana..ish bila la dapat jumpa ko lagi mun.. take care..ingat aku selalu..:(

Wednesday, March 4, 2009

Muqadimah..

Salam...

Testing....