RaYa

RaYa

Thursday, July 30, 2009

Di CybEr CaFe..

Suasana yang sungguh penuh dengan cina...tu la tempat cina namanya..pening kepala aku dibuatnya..Cybercafe nie ok..menarik tapi bising..tu la cina tak reti nak menghormati orang..
Aku nie bukan perkauman tapi sikit tu ada la..Eeee menyampah aku ngan cina-cina nie...

Thursday, July 23, 2009

AqeEm MuLa NaK bErCakAp...

Kalau diingat-ingat pasal si Aqeem tu kekadang tu lucu pun ada geram pun ada..Dah mula bercakap pelat-pelat dia la...Ayat yang paling jelas dengar..Aku ingat nak panggil aku dulu..rupa-rupanya nama "OPAH" kekadang tu ..sampai kan aku boleh cakap nama opah dulu..bukan mummy n daddy dulu..ish jelousnya aku..
Sekarang nie dah banyak sikit leh sebut..
1)bus
2)no
3)yes
4)tak na
5)nak
6)ma
7)pa
Buat masa sekarang tu je la yang jelasnya..kalau bahasa jerman dia bukan main laju lagi tapi apa pun tak paham..hehehe..tu la "Aqeem"..lagi beberapa ari 16 bulan bersamaan 1 tahun 4 bulan..

Wednesday, July 8, 2009

MotoR

Aku hari nie naik motor ngan hubby...Rasa angin pepagi, sejuk..Lama jugakla tak naik motor pepagi..Napa aku naik moto? Aku pun pelik napa la tetiba je nak baik moto..tapi syok jugak berdua-duaan atas moto..hahaha..(teringat zaman silam masa bercinta)...Lama gak tak naik moto jauh, tadi nak kata jauh tak jugak..20minit sampai office..tapi rasa gayat la jugak..
Pada hubby nanti bawa naik moto lagi yer..boleh mengimbau kenangan silam..

Monday, July 6, 2009

SambUngaN

Semalam hari cuti aku yang tak rasa macam cuti..dari aku wake-up jer terus buat keje-keje rumah..lepas tu mengecat bilik si aqeem..semalam juga settlenya..siap dengan kemas lagi..tinggal untuk guese room jer..belum siap masih ada lagi kotak-kotak yang belum buka lagi..insyallah aku diasiapkan jugak sebelum khamis 09.07.2009 coz MiL nak masuk wad sekali lagi untuk operation FIBROID..adik-beradik from hubby side semua nak lepak kat rumah aku..nanti no place untuk diorg plak nak letak beg-beg..huhuu...
Kesian gak aku tengok MIL aku tu..sekarang nie diam jerr..banyak termenung..ye la nak kena operation..tapi aku dah cakap jangan pk sangat..coz sikit jer..diaorg buang bukan semua..Insyallah semua selamat la hendaknyaa...

ConFRenCe Di BaNgSaR...

Hari Jumaat ari tu aku pergi satu confrence nie kat Bangsar..Institut Penyelidikan Awan kalau tak salah aku laa..Kisahnya pihak gomen nie nak suruh org swasta membuat satu penyelidikan tentang sesebuah centre yang membeli ubat-ubatan, doctor yang bertugas, n have a littke work i'm not remember..ehmm pergi just untuk menambahkan kerja yang semakin banyak nie..huisss..tapi nasib baik la keje tu one for the year...kalau tak nanya laa..hahaha..

Thursday, July 2, 2009

HamPiR SiaP..

Semalam aku kemas bilik tidur aku..bestnya bilik dah siap..tinggal bilik aqeem n bilik belakang..dapur semua dah settle..alhamdulilah..penat lelah aku terhasil..ingat sabtu nie nak cat grill n luar rumah ngan hubby..insyallah dalam minggu depan baru siap kemas..hope so siap la..tak larat beb..keje pindah nie bukan senang..nasib baik la lepas nie tak pindah dah..still umah tu la sampai bebila..nampaknyer aku jadi org situ la..huhuhu.