RaYa

RaYa

Thursday, May 28, 2009

BaNyaK KeReNaH...

Aku baru lepas buat invois patient..aku pun kekadang tak faham ngan patient nie sebenatnya..memang la customer is always right..but sometime costumer is wrong..
Ehmm paling yang aku fate up nyer bila dah siap macam macam kerenah nak suruh buat..antar lain department lain invois la..padahal same adress jer nak di sendkan..tak faham.tak faham...

Thursday, May 21, 2009

LemBabNyE

Ya allah punya la lembabnya buat keje..hopsital...hospital...masa lunch hour aku pegi hospital ingat nak husar MIL rupanya dari A&E refer ker Clinic n dari clinic pulak refer admitted to wad..aku sampai lebih kurang kul 12.30 masih kat clinic tengah nak masuk buat scan la see a doctor..then baru amik keputusan masuk wad.hampir 1 and 1/2 hours..ish geramnya aku..lepas tu nak masuk wad lak tak ada attendant nak antar coz semua pergi rest..lunch hour maa..aku pulak yang jadi attendant hantar MIL pegi naik ke wad..WAD 1C..lift pulak buat hal..dari 4 lift satu je yang boleh guna time nak tukar shift pulak.banyak la student practical gamaknya..berebut nak naik lift..ya allah dia tak tau ke yang aku bawa pesakit..sikit pun tak nak bagi keutamaan..ishhh tu lagi la buat aku sakit ati..dengan panasnya..tak ada aircondnya gamaknya..uishhhhhh..
pastu sampai lak atas bagi nurse tu admission form..dia tanya napa nak masuk wad..mana la aku tau..tulagi satu punya nurse tanya soalan cepu emas betull..kalau aku tau napa nak masuk wad senang la nie tak..patutnya dia yang tau..entah la..
dah settle tu semua bagi katil..aku pulak kena turun bawah sekali lagi daftar kat pendaftaran bersama deposit kemasukan..ehmm sabar je laa..aku tak kisah sangat la bab tu..naik plak nurse tu pulak yang suruh aku salin kan baju semua..bukannya dia nak tolong buatkan..shut be tu keje diorgkan..tak faham aku jadinya..
Aku pulak dah sememangnya lambat nak masuk keje..apa lagi macam org kelam kabut la..mmg la hubby aku ada tapi apa leh buat tak ke aku yang buat semua..dia pulak mmg tak bepa nak tahu hal hospital nie..
Aku hope sangat la org hospital nie fikirkan hal org lain sama..coz org lain pun banyak hal gak..

FiBroiD

Pagi tadi dalam kul 6.00am MIL aku masuk Hospital Permaisuri Bainun aka Hospital Ipoh..di sah ada fibroid kemungkin esok pagi akan operation..
Aku mendoakan agar MIL aku selamat menjalani operation dan semoga cepat sembuh hendaknya..Aminnn...

Wednesday, May 20, 2009

HapPy BirThDaY...

Terima kasih Ya allah hari ini genap usia aku 26 tahun..ish rasa macam dah tua pulak..hehehe..terima kasih juga pada mama n ayah yang banyak menjaga aku dari besar hingga sekarang..memberi aku kasih sayang, didikan yang cukup sempurna..
Early in the morning hubby wish aku.rasa macam aku nie mimpi lagi coz aku belum bangun dia dah bangun dulu..ish sunggu teruja aku dibuatnya..terima kasih hubby...
Aku mendoakan pada diri aku semoga success selalu dalam apa jua bidang yang diceburi..HaPpY BiRtHDaY tO mE...

Monday, May 18, 2009

BoRiNg BaNgaT...

Lahai hai bosan giler..dok kat office yang ceruk jauh kebelakang nie..dah la tinggal alone..member yang ada lelaki tinggal aku sorang je pompuan ada lagi sorang tu meternity leave plak pastu terus resign..ehmm bila nak dapat replace minta-minta pompuan gak laa..kalau tak mati kutu la aku kat sini..nak sembang ngan sapa aku pun tak tau..kalau sembang ngan budak lelaki nie ada je yang asyik nak kenakan org jer..tu yang lagi la menyampah..asyik aku kena jer..coz aku nie bukan mulut laserrr sangat..pasal tu laa..

Friday, May 15, 2009

Thursday, May 7, 2009

HuJaN..

ehmm.. sekarang nie musim hujan kat sini...pagi hujan petang hujan..tak kira waktu..sampai satu hari tu aku nak balik rumah...before sampai area umah aku banjir..uishhh punya la payah bersangkut ngan jem..lenguh gak la kaki aku nie nak tekan brek n gear(kete manual)..hampir 45minit gak la aku sangkut..baru surut sikit..boleh la jalan..
actually aku bukan nak merungut pasal hujan nie..aku mensyukuri hujan nie kerana ia menyejukan bumi kita nie..hehehe..