RaYa

RaYa

Tuesday, July 26, 2011

SeLaMaT MeNyAmBuT RaMadHaN Al-MuBaRaK

Salam kepada kekawan semua..ish macam tak sabar lak aku nak pose nie..apa-apa hal pun aku nak menyucapkan jugak walaupun awal coz takut nanti aku lupa nak update..hehehe..

Memohon maaf semperna bulan ramadhan
Saya memohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa dan keterlaluan.
Salam.Doa malaikat Jibrail menjelang ramadhan "Ya allah tolong abaikan puasa umat muhamad, apabila sebelum memasuki bulan ramadhan dia tidak melakukan hal yang berikut".

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami dan isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang disekitarnya

Maka rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita banyakkan yang berdoa adlah malaikat dan yang mengaminkan adalah rasulullah dan para sahabat dan dilakukan pada hari jumaat.
Kepada sahabat semua bersemperna ramadhan yang bakal tiba saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika saya ada membuat sebarang kesalahn baik yang sengaja atau tidak disengajakan sepanjang perkenalan kita. Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T. Insyallah.


"SeLaMaT MeNyAmBuT RaMaDhaN Al-MuBaRak"

Tuesday, July 19, 2011

CluMsy DaY..

Penat aku hari nie..turun naik turun naik lepas nie kalau tak kurus lagi tak tau la..huhuh..banyak sangat urusan kat bawah but aku nie dah tukar department kat atas pasal tu la..tak per yang penting aku happy ngan suasana baru..
Aku heran la kenapa la ada lagi makhluk yang cucuk menyucuk dimuka bumi nie..tikam menikam dari belakang..ish ish ish..dah la rupa clumsy jer aku tgk..menampah betul aku kat budak tu nasib baik aku dah deliver kalau tak..entah la mahu muka serupa gamaknya..hahaha..
tak per aku redoi je apa yang ko buat tu..tapi ingat la bahawa allah maha mengetahui semuanya..mungkin didunia tak ada kena tapi tunggu la ko ada anak, ada family satu hari kena batang hidung sendiri baru tau..
Minta-minta semuanya berjalan ngan lancar la hari nie dah seterusnya..jangan ada lagi minah clumsy tu muka bumi nie..hahahahaha..(gelak dalam nada geram)..

Monday, July 18, 2011

KeMbaLi KeRja..

Lama tak tulis entry aku nie dah..
Alhamdulilah dah selamat dah semua..berpantang, berurut skang menguruskan anak..aku selamat bersalin pada 08.05.2011 @ 11.04am..rasa macam baru jer bersalin..tut tut dah masuk 2 bulan lebih dah..aku namakan putera kedua aku Aqeef maksudnya yang suka menumpukan satu-satu benda yang dia buat senang citer fokus..
Aku pun dah start keje dah pada 08.07.2011 ari tu..but aku dah tukar ke department atas pulak..tak per la janji happy gak kat atas nie..huhuhu..esok sambung tak sempat la pulak..