RaYa

RaYa

Friday, August 21, 2009

RaMaDhaN aL-MuBaRaK

Selamat berpuasa diucapkan...semoga kalian semua mendapat keberkatan malam lailatulkadar..

Wednesday, August 19, 2009

CpU BaRu..

Akhirnya aku dapat gak CPU baru..aku punya yang sediada tu sememangnya dah teruk giler..lembab, bunyi bising n selalu hang..Pada mulanya memang agak susah nak tukar gakk..Lepas tu ada lagi 1 pc yang rosak..and ada satu lagi pc yang diperlukan..Member yang aku sorang nie call boss..

Member: Bos kita perlu beli pc memandangkan pc kita nie dah lama dan ada yang dah rosak..
Boss : (Angin baik punya)..Kalau macam tu kita belilah 2 sekali..
Member: ok Bos..Terima Kasih..

Bos setuju memula tu macam tak percaya jerr.... apa-apa pun bestnya aku..hehehe..nak dapat pc baru..rupanya aku dapat cpu je baru..coz monitor flat screen member aku yang 2 org nie sibuk nak..
Sekarang nie tgh aktiviti menukar CPU baru..hihihi..

Thursday, August 13, 2009

AnuGerAh KhIdmAt CeMeRlaNg..

Pagi nie jam 9.00am bertempat di Komplek Islam Darul Ridzuan Tingkat 2..Anugerah ini diadakan semperna menghargai staff yang bekerja sepanjang tahun 2008..Anugerah ini diadakan dibawah PKeinPK..seramai 10 orang daripada tempat aku nie hanya seorang je yang terpilih yang lain daripada Ladang Kg Gajah,Ladang Ijok n Ladang Sg Siput.. Anugerah khidmat Cemerlang disandang oleh Pn.Mazni bt Abd Ghani..Ketua Jururawat bahagia OT..Tahniah aku ucapkan kepada Pn.Mazni...(Jangan lupa belanje kami ...hahaha)

Tuesday, August 11, 2009

HapPy SanGaT...

Sangat la seronoknya coz Aqeem dah semakin pandai bercakap mulutnya petah nak bercakap..hehehe..sekarang dah pandai panggil aku dengan panggilan seorang anak kepada ibunyer...walaupun ujung ayat je..panggil mi.mi..tu dah buat aku gembira..Love u Much Aqeem.

Monday, August 10, 2009

H1N1

Sehingga hari nie jam 10.00am 26 org telah meninggal dunia disebabkan penyakit ini..

Friday, August 7, 2009

PenDemiK H1N1

Satu wabak yang semakin menular di negara kita..Sekarang nie sidah 12 org meninggal dunia di Malaysia sahaja..
Tempat aku pun buat untuk screening nie..Setiap kali kami masuk keje je ada yang dah kena tagging..Takut pun ada tambah aku nie keje kat Medical Center..
Semalam aku pergi ke UTP, Tronoh cawangan klinik disana..Pergi untuk membantu staff kerana banyak sangat patient n student untuk di screening..UTP telah diarahkan tutup coz ada yang positive H1N1 dari 31.07.2009 hingga 06.08.2009..
So kepada korang semua hati-hati la dengan Penyakit nie..coz penyakit ini sangat senang merebak..
Simpton penyakit nie..
* demam melebihi 39C
* batuk n Selsema
* sakit badan
* sesak nafas
* sakit tekak

memana korang yang ada simpton tu cepat la pergi ke hospital..