RaYa

RaYa

Friday, December 10, 2010

DaH StarT NaK MakAN BanYak-BanYak

Macam best je tajuk entry aku nie..tadi pagi tadi aku makan roti canai n kuah kari..tghari nie pulak teringin sangat nak makan mee sizzling aku pun pergi la kat jaya jusco semata-mata mee sizzling..sedapnya bukan main lagi..yamee yamee..anak yang nie mee sizzling, aqeem dulu mee goreng mamak..huhuhu..tapi sayangnya ingatkan makan dah mula ok..rupa-rupanya abis makan balik centre terkuar pulak..apa nak buat..janji dah masuk perut dah kenyang dulu baru kuar.nanti minggu depan kita pergi makan lagi mee sizzling lagi ye kepada linda n akak shidah yang teman aku thank bebanyak..
Lupa pulak tak salah aku dalam kul 11.00am kot aku saje je scan ngan dr..nak tgk heart beep..pastu nampak la muka, mata n hidung.Kedudukan baby aku breech.tak per awal lagi nanti baby mummy leh pusingkan sayang..uri dah kat atas..alahamdulilah tak payah nak risau coz masa aqeem dulu uri sampai 6 bulan still kat bawah..appoitment lagi sebulan 5th januari 2010..

Tuesday, October 26, 2010

MiNtA-MiNtA SeLaMat SeMuAnYa...

Aku nie tak tau nak mula dari mana..Isnin 18.10.10 aku pergi check up baby dalam tummy aku nie..sepatutnya masa tu aku dah masuk 10 minggu lebih tapi bila doc scan baby aku baru 8 week lebih..aku mula dah cuak dah.tapi doc kata kita tunggu lagi sebulan tengok macam mana ada perkembangan ke tak..nasib baik dah nampak jantung baby..cuma doc kata kalau still lagi perkembangan macam nie kita kena tunggu date EDD je..
Ya Allah aku bermohon padamu selamatkanlah segalanya..hindarilah aku dari benda-benda yang tak sepatutnya..Selamatkan baby aku sampai delivery..Amin

Wednesday, September 22, 2010

SyUkUr AlHaMduLilAh..

Macam tak percaya..rasa nak menangis, gembira, terharu semua ada..aku pregnant dah masuk 6 minggu..ya allah selamatkan lah segala..Pada mulanya aku memang malas nak check tapi atas desakan kawan-kawan aku pun menngechecknya..coz aku nie takut pisang berbuah dua kali..

Aku pun pergi la beli pregnancy test..Memula aku tgk tak ada lepas beberapa second baru la aku nampak..apa lagi kemain happy la aku rasa nak melompat pun ada..huhuhu..Terus maklumkan pada hubby..Hubby macam tak percaya..Tapi Alhamdulilah atas anugerah yang diberi..

Semalam aku scan doc cakap semua ok dah nampak karung..lagi 2 minggu datang untuk tengok perkembangan bayi..Doakan semuanya selamat ye..

Wednesday, September 8, 2010

SaLaM LeBaRaN...

Selamat Hari Raya Aidilfitri diucapkan kepada kekawan dan blogger-blogger semua..Ampun Maaf dipinta andai ada terkasar bahasa, tersilap kata,termakan, terminum dan semua yang ter aaa...Maaf segalanya..
Tahun nie aku beraya di Ipoh petang raya pertama insyallah aku akan beraya kat rumah mentua..
Kepada kekawan yang nak datang rumah tu calling-calling la dulu..huhuhuhu.Ok jumpa lagi lepas raya..hippie cuti raya sampai ari khamis..

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

Thursday, August 19, 2010

10 Ramadhan

Sepanjang ramadhan ini penuh dengan dugaan..tapi alhamdulilah semuanya dapat diatasi hingga hari nie..Alhamdulilah..
Exam pun dah settle..syoknya..minta-minta semuanya lulus..

Friday, August 13, 2010

3rd DaY PuAsA...

Banyaknyer dugaan..keje ngan kaun hawa nie ramai..so ramai la yang amik cuti..dema leh buat kenduri makan nasi beriani pulak..ish ish..kuatkan iman aku ya allah..

Thursday, August 12, 2010

SeLaMaT BeRpUaSa...

Kepada kekawan semua selamat menjalani ibadah puasa..
Setahun menjelang sekarang menjelma,
semoga bulan ramadhan yang akan menjelma memberi keinsafan dan keampunan,
selamat menyambut ramadhan al-mubarak..

Friday, July 23, 2010

WiNdOw ShoPpInG...

Rehat panjang nie..cadang nak pergi Ipoh Parade..Nanti sambung petang lepas window shopping..hehehe

Friday, July 16, 2010

So SaD..

Lama tak menulis en3 nie..rasa macam tak biasa pulak..hihihi..

Macam-macam rasa ada sekarang nie..Perasan yang tak menentu hala..tak tau nak cakap macam mana..tapi nasib baiklah hubby ada yang banyak bagi sokongan dan mental support.

Aku dapat berita gembira 02.06.2010 tak sangka yang aku nie pregnant..mula-mulanya aku sekadar nak check cyst..doktor kata cyst tak ada yang ada u dah mengandung 5 minggu..ya allah macam tak percaya aku mengandung..masa tu tak ada apa lagi..balik umah story kat hubby dia macam tak percaya when tunjuk gambar scan baru la dia pun percaya..coz aku nie type yang susah gak nak pregnant..Alhamdulilah allah bagi aku rezeki..Rupanya semuanya sementara allah pinjamkan untuk aku..

Aku start bleeding sikit-sikit after 2 day berhenti..masuk 6 week bleeding semakin heavy sampai keluar ketul-ketul perut dah semakin sakit..07.06.2010 semua keluar termasuk la karung..ya allah sedihnya aku..tuhan je yang tau..rasa bersalah kat hubby pun ada..Mungkin ini bukan rezeki aku..Kegembiraan aku tu tak panjang cuma allah bagi pinjam sekejap sahaja..Aqeem pun menggelarkan dirinya abg aqeem coz aku bagi tahu dia..aqeem nanti ada adik..start from now mummy call u abg aqeem.he so happy everyday hug my tummy n kiss..sungguh terharu..bila dah tak ada nie still lagi dia nak hug n kiss..ehmmmm sedihnya..when tell aqeem no baby inside my tummy..dia macam faham kekadang tu..tapi kekadang tu macam tak faham..still kecil lagi apa nak buat..tapi insyallah allah tu maha kaya mungkin dia ada bagi rezeki yang lain..

Saturday, June 5, 2010

TaGgeD FrOm ZaI...


Sorry coz lambat nak jawab tag nie..busy sesangat..sekarang baru berkesempatan..Kepada Mun thank kerana bagi tag nie..huhuuh

1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY, APA PERASAAN ANDA?
Thank to all my family exspecially my hubby and little prince give me support evertime..Syukur alhamdulilah saya berjaya mendapat award yang tak seberapa nie..Kepada para peminat semua terima kasih di atas sokongan anda selama hari ini..

2. BERITAHU SAPA DAN LINK AWARD INI?
http://zaimunyahyah.blogspot.com //- ZAIMUN BT YAHYAH...

3. NAME THAT PEOPLE CALL YOU?
BABY - gelaran aku kat umah and member terdekat..
syida - panggilan au kat office
acu - anak buah aku la yang panggil
mummy- permata hati AQeem n Daddy la yang selalu akan panggil n anak buah aku Alimin..
SAYANG/YANG/DARLING - sapa lagi hubby aku laa...

4.THING YOUR HAVE DONE YESTERDAY?
pagi - bangun solat subuh, siap barang anak pergi umah pengasuh
tghari -melepak time rest lama..so titun lorr
ptg - balik keje kemas umah apa yang patut
mlm - main ngan anak la..pastu tido

5. FIVE WAY TO BE HAPPY?
1.main ngan permata hati Aqeem
2.bila hubby ada bersama-sama
3.layan aqeem
4.buka fb
5.bila tgk umah bersih

6. APA YANG ADA DALAM FIKIRAN ANDA, BILA ANDA JADI KAYA?
majukan diri n family..pastu pergi haji / umrah bersama family..and membantu org yang memerlukan..


KAWAN-KAWAN YANG KENA TAG

* IDA @ IBU ARISSA
* QUIYAH
* sesiapa yang baca yang nak ditagkan..

Tuesday, February 23, 2010

UnDer RenoVatioN

My working place is under renovation..so dust..




.
Pak Indon tgh pecah bangunan...habuk bangat dong..

Wednesday, February 10, 2010

BerCutI...

Lama dah aku tak buat en3 kat blog n ie..rasa macam tak pandai dah nak menulis..hihihi..almaklum la aku skang dah start keje baru..so tersangat la busy..insyallah lepas nie akan ku aktifkan balik blog nie...
Aku sekarang tengah bercuti kat cameron highland tempat yang paling dekat dengan area Ipoh..Tak tahu bepa hari nak lepak kat sini..Aku kat sini tak payah nak sewa hotel coz umah SIS aku ada kat sini Mak Long Nor..Aqeem pun boleh berkawan ngan Abg adam..
Aku sampai sini semalam dalam kul 8.50pm bertolak dari Ipoh lepas maghrib coz tak deside pun nak naik cameron highland nie..disebabkan dah lama tak bercuti and lama tak berjalan so kami pun bercadang bawak aqeem ke sini..
Pagi anginnya sejuk sangat aqeem so happy ada kawan ngan abg Adam anak SIS aku...so jom kita layan gambar diorang...
Gambarnya banyak tapi blur laa.nanti aku upload lain la..hihihihi..

Sunday, January 10, 2010

TaHnIaH....

salam all...lama tak berblog nie..rindu nak menulis...tapi tak tau nak mu la dari mana..coz banyak sangat yang terjadi dalam masa 1 month nie..kita mula dari yang happy dulu ok..
First of all Congrat to Bro Azman and Sis Ida..yang sudah menimang cahaya mata yang pertama..baby boy..Muhammad Alimin Rusydan pada 04.1.10..3.49kg...
Aku pun dah mula start keje baru alhamdulilah..kenapa aku berhenti?mungkin banyak yang tertanya-tanya..tu yang menjadi isu aku sampai hari nie..tempat keje lama tu kan dah bagus..tapi tu la semua tak tau..kalau pengurusannya teruk sapa nak tunggu..so tak payah la aku nak citer apa-apa kat sini..yang penting aku happy skang kat tempat baru..
Ehmm..banyak nak citer anak aku pulak sibuk mengacau..so ok cukup la update sikit-sikit..daaaa...