RaYa

RaYa

Friday, October 23, 2009

NaK MaSuK CoNtesT LaGi Laa...

Aku nie baru nak terjebak la bab-bab contest rasa macam best pulak..so ikuti la...Contestnye Mummy_Ayu Giveaway @ 1st Birthday Moment....

semakin rajin pulak sekarang nie nak buat entry untuk contest...saje aku nak cuba-cuba mana la tau..kot kot berjaya..hehehe..




Nama: Muhammad Adriel Aqeem n Mohd Johanuddin
Umur : 1 tahun 6 bulan
Tarikh Lahir : 03 April 2009
Itu la kali pertama Aqeem menyambut birthday..Birthday tu disambut pada 03.04.2009..kat umah Opah Aqeem..Tak jemput ramai org just jiran tertangga n sedara..Masa tu Aqeem baru nak belajar jalan so tak suka nak pegang-pegang..
Kepada Iris Selamat menyambut Birthday pada 10 Novermber nanti....

Macam biasa setiap contest ada syarat-syarat so ikutilah..

Syarat-syarat penyertaan:-
1. Jadi follower
Mummy Ayu & add Mummy Ayu dalam bloglist
2. Tepek banner contest nie kan side bar kenkawan...
3. Lagi bagus kalu buat sticky mode entry..senang nak jengah nanti.
4. The most important things....tepek kan gambar waktu baby tu
celebrate her/his 1st birthday..
tak kisah la kat mana, macam mana...
janji nampak baby tu ngan kek....
5. Terbuka kepada kanak kanak di bawah 4 tahun
(so..maksudnya gambar 4 tahun yang lepas pun diterima...)
6. Masukkan nama penuh kanak kanak, tarikh lahir plus
cita la cikit cikit pasal her/his 1st bithday celebration tu...
6. Tarikh contest nie...dari la nie (sekarang)
until my princess nya birthday 10 November 2009
7. Hadiah biarla rahsia but satu je leh kasi tau
my bestest friend dah agree nak jadi one of the penaja
so..satu lagi syarat tambahan..kena link ngan blog
Notti Netti &
of coz link jugak ngan blog
Mummy Ayu
(tak de link direject)
8. Tinggalkan link entry kenkawan kat komen box nie..
9. Pemenang akan dipilih oleh para juri Mummy Ayu
(no undi undi...) ok!
===
itu aje...so...meh la join contest Mummy Ayu nie...




Wednesday, October 21, 2009

OnLiNe CoNteSt- SeNyUmAn CeRiA Si CoMeL...

Best pulak tgk tajuk contest nie....Ini la first time mencuba masuk contest kalau tak tu tak ada masa nak buat..





So kat sini..Gambar Aqeem..Juri pilih la yang mana satu...


Nama : Muhammad Adriel Aqeem b Mohd Johanuddin
Umur : 1 tahun 6 Bulan




Hadiah-hadiah yang ditawarkan

Pemenang Utama x 1 org:


Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik

******************


Pemenang sampingan x 2 org:


Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

So apa tunggu lagi???
Sertai online contest ini sekarang. :)
Online contest ini di buka dari tarikh:
15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.
Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.


Cara2 penyertaan?
Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
AMARAN: no link back will be disqualified
Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di
bawah:

Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:


Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
****************************************

Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.Ceria kan senyuman tu?SO apa tunggu lagi??Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com.

Friday, October 16, 2009

TaMaN LaPaNgaN JaYa...

Aksi Aqeem Kat Umah Open House...
Aqeem nak turun gayat..hehehe

Aqeem mengurat kakak iema ye..


Ok tak gaya Aqeem nie..hehehe
semalam kami pergi open house..umah pakcik sedara..makanannya sungguh sedap sekali..tapi tak sempat nak snap la..yang sempat gelagat si kecil sorang nie..











Monday, October 5, 2009

HapPy BiRthDaY HubBy, KiKin N AqEem...


Birthday disambut awal sehari coz anak buah aku yang sorang nie awal sehari..Citernya macam nie kakak n abang aku ada balik sini so anak buah aku yang sorang nie birthdaynya jatuh pada 03.10 hubby aku pulak 04.10..Kakak aku planning nak buat untuk anak dia malam tu, aku kata baik join sekali sambut jer senang..So kami pun beli la 2 kek..One 4 kikin one 4 my hubby..
Sambut family jerr..Syok jugak lama tak berkumpul macam tu walaupun family kecil tapi bila semua ada meriah pulak rasanya...
Untuk hubby aku mengucapkan selamat hari lahir yang ke 26..Terima kasih sayang menjadi suami yang paling caring, loving , romantic, kelakar make me happy always..hikhik..Semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki..insyallah..
To Kikin also belajar rerajin k, jangan lupa mummy..hihihi..
Alahai sian anak aku yang sorang nie..Happy birthday yang ke 1 tahun 6 bulan..Sekarang dah pandai cakap sikit-sikit tapi amik yang ujung je la..bahasa jerman still ada lagi..riuh rendah umah dibuatnya..kalau dapat jerit satu rumah kasih gegar..hahaha..seronok melayan coz dah pandai mengusik orang..